tisdag 31 maj 2011

NASA: s nya kylpump behöver inte rörliga delar, som att hänga på i rymden nästa månad

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/31/nasas-new-cooling-pump-doesnt-need-moving-parts-set-to-chill/:
Det är ganska lätt att kyla ner en överhettad stationär dator med en extra fläkt, men vad gör man om det inte finns någon luft? Det är det hindret NASA : s ingenjörer hoppas kunna klara med en ny prototyp pump som byrån presenterades förra veckan. Den pinkie stora instrument bygger på en teknik som kallas electrohydrodynamic (EHD)-baserade värmereglering, som använder elektriska fält för att injicera kylvätskan genom små öppningar på en termisk kall tallrik, innan du flyttar den extra värme till en radiator och sprida den långt ifrån någon temperaturkänsliga områden. Utan rörliga delar, lätt svalare använder bara en halv watt och kan dimensioneras för att arbeta med små elektriska komponenter eller lab-on-a-chip -enheter. Utmaningen är att se till att pumpen kan överleva vibrationerna av en raketuppskjutning, även om NASA kommer att sätta det på prov under en raket uppdrag den 9 juni och 2013, när en EHD termiska kall platta kommer att placeras på den internationella rymdstationen Station . Starta din nedräkning klocka och spränga förbi paus för en hel pressmeddelande.

[Tack, Kevin]

Fortsätt läsa NASA: s nya kylpump behöver inte rörliga delar, som att hänga på i rymden nästa månad

NASA: s nya kylpump behöver inte rörliga delar, som att hänga på i rymden nästa månad publicerades ursprungligen på Engadget på Tis, 31 Maj 2011 02:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar