tisdag 31 maj 2011

Pixel Qi tar syfta till Android tablets med högre upplösning 10-tums och 7-tums LCD reflekterande (hands-on)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/31/pixel-qi-takes-aim-at-android-tablets-with-higher-res-10-inch-an/:
Vi har varit med en förhoppning för Pixel Qi enheter i flera år, ända sedan vi först hörde att OLPC avknoppningen skulle börja tillverkningen av dess displayer för användning av alla OEM letar efter en batteri-smuttar LCD. Tyvärr Lou's LCD-skärmar, som kan skifta mellan ett solljus reflekterande läge och i färg genomskinliga stat, har Maria haft begränsade upptag av vissa mindre än önskvärt partner . Ändå lag har återvänt till Computex med 7-tums (1024 x 600) panelen som var retad i december förra året och en ny högre upplösning 10-tums (1280 x 800) paneler som erbjuder en 80 energibesparing procent jämfört med konventionella LCD-skärmar, enligt Pixel Qi. I själva verket förbrukar 10-tums panel bara 2,7 W i färgläge eller 0.4W i reflekterande "eReader"-läge.

Vi hade chansen att se de nya skärmarna på nära håll här på Computex och omedelbart slås av den förbättrade pixeltätheten på 10-tums panel. Att göra hoppet till WVGA har varit en viktig välsignelse, som identiska bilder såg skarpare och bättre definierat än på 1024 x 600 nuvarande generations Pixel Qi display. Ljusstyrkan på den nya skärmen är lägre än på sin föregångare, men det är eftersom företaget fortfarande inte har avslutat saker - vi är lovade betydligt bättre läsbarhet med av bakgrundsbelysningen i den slutliga produkten och klarare bilder när den är på. Den 7-tummare, ursprungligen avsedd för massproduktion under andra kvartalet kommer nu att provet i Q3, som skall följas av fler pixel-täta 10-tums modellen, som kommer att drabba produktionen under Q4. Räckvidd ut nyhetsvärdet i galleriet nedan eller hoppa förbi paus för video.

Fortsätt läsa Pixel Qi tar syfta till Android tablets med högre upplösning 10-tums och 7-tums LCD reflekterande (hands-on)

Pixel Qi tar syfta till Android tablets med högre upplösning 10-tum och 7-tums

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar