söndag 9 oktober 2011

Apple har 1000 ingenjörer som arbetar på marker för Post-PC Era

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/giiGD0CkQ-g/:
one-more-thing

När vi begrundar vad som ska hända till Apple utan Steve Jobs håller jag kommer tillbaka till ett samtal jag hade för några veckor sedan med en veteran Silicon Valley VD som visste jobb. Detta var strax efter jobb hade avgått som VD för Apple. Vi fick prata om varför Apple är så väl positionerat i den post-PC-eran, och detta verkställande nollställs in på något du inte hör alltför ofta. "Steve Jobs berättade att han har 1000 ingenjörer som arbetar på chips", sa han. "Komma låg effekt och mindre är nyckeln till allt."

Antalet var uppseendeväckande när jag först hörde det. Jag visste att Apple började bygga sitt eget team chip design under 2009, men tänkte att det måste vara ett par hundra personer som mest, inte 5 procent av Apples icke-detaljhandeln arbetskraft. (Apple sysselsätter mer än 50.000 människor över hela världen, 30.000 av dem i sina butiker). Apple började designa sina egna marker eftersom Intel och AMD var fortfarande fast i PC-eran. Apple behov marker som är tillräckligt stark, men också mycket låg effekt.

Batteritiden är ett av de viktigaste funktionerna i en mobil enhet. Apples senaste A5-processor, som först dök upp i iPad 2 , kommer nu att driva iPhone 4S också. Inte bara är A5 dubbelt så snabbt som A4 i nuvarande iPhone 4, men det något förbättrar batteritiden med 8 timmars taltid (jämfört med 7 timmar).

Inte bara är Apples processorer extremt strömsnål, men Apple är också att ta bort hårddiskar från sina produkter och ersätta dem med flashminne marker. Det är inte bara iPhone och iPads är MacBook Air minne också blixt. Alla Apples produkter är på väg i denna riktning. När du kombinerar dessa två grundläggande förändringar på kisel nivå "formfaktor inte längre blir en fråga," förklarade Silicon Valley VD.

Du kan sätta en dator till någonting. Mobiltelefoner och tablets, verkligen. TV, kanske. Men vad annars? Det är bara begränsad av fantasin hos Apples ingenjörer och vad som är vettigt från en produkt synvinkel.

När jobb pensionär, varnade TechCrunch författare MG Siegler mot att fokusera för mycket på nästa iPhone. Jobb vänster Apple att veta att en sträng av post-PC produkter kommer att introduceras under de kommande åren. MG skrev :

Det är längre färdplan som egentligen borde den stora finalen i Jobs fyrverkeri.

Att tala med källor i de senaste månaderna har det funnits en gemensam avstå: att de saker som Apple jobbar på just nu är det bästa bolaget någonsin har gjort. Detta är saker som kommer att "blow your mind" har jag fått höra.

Jobb själv sa när han avgick, "Jag tror Apples smartaste och mest innovativa dagar framför sig." Nu får vi se vad han menade med det. Jobb ombyggda Apple från kisel upp. Det är företaget självt som är hans största produkt. Och liksom alla hans produkter, passar ihop allting: marker, maskinvara, programvara, industridesign, utvecklaren plattformen, hårt kontrollerad tillverkning, marknadsföring, butiker.

Denna maskin har visat sig skickliga på att tillverka och sälja mobila datorer, telefoner och tablets. Men kom ihåg också att vi är bara i början av den post-PC-eran. Den iPhone lanserades 4 år sedan, iPad bara ett och ett halvt år sedan. Det är

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar