söndag 9 oktober 2011

KickSat: Skicka Tiny DIY satelliter i rymden

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/2iHICs-VGvc/:
Earth+Sprites

Ground Control Major Du: för endast $ 300 kan du också kan skicka en satellit i rymden. Hur? Jo, en ung man från Ithaca, New York (det är Gorges) planerar att skicka en låda med små, fristående, soldriven radiosändare i rymden - omkring 300 stycken - och titta på dem när de sänder från nära omloppsbana. Som ett mord på liten yta kråkor, Sprite satelliterna kommer att kika ut deras placering och - för $ 300, dina initialer - eftersom de cirklar planeten.

Från projektet sida:

Sprites är storleken på ett par frimärken, men har solceller, radio transceiver och en mikrokontroller (liten dator) med minne och sensorer - många av de funktioner en större rymdfarkoster skulle ha, bara skalas ner. Denna första version kan inte göra mycket mer än sända sitt namn och några bitar av data - se det som en krympt ner Sputnik - men framtida versioner kan innefatta någon typ av sensor som passar, från termometrar till kameror.

När satelliterna i bana radioamatörer kommer att spåra dem med hjälp av Genso projektet . Dessa små killar har endast grundläggande funktioner just nu men skaparen vill lägga termometrar och andra sensorer i nästa generation.

Den kicken Projektet kommer att finansiera på $ 30.000 och det finns fortfarande en väg att gå. Det kan dock vara värt det om du vill flyga din egen Sputnik.

Projektsida



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar