söndag 9 oktober 2011

Sätt Coin: Romo, smartphone robot (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/09/insert-coin-romo-the-smartphone-robot-video/:
I Sätt Coin, tittar vi på en spännande ny teknik projekt som kräver finansiering innan den kan slå produktion. Om du vill slå upp ett projekt, vänligen skicka oss ett tips med "Insert Coin" i ämnesraden.

Romotive grundare Peter Seid är tweet läst "Jag bygger robotar som drivs av smartphone" - det var bara incitament vi behövde för att gå kolla in hans och affärspartner Phu Nguyen skapelse medan på en resa till Seattle. Romo är en enkel och prisvärd tank-liknande robot -plattform som använder grundläggande analog elektronik för att utlösa två motorer via någon enhetens hörlursuttag. Kretsen är inställd på specifika frekvenser för varje motor - spela rätt toner, och du styra hårdvaran.

Med en smartphone som dess hjärna, alla Romo logik och beteende lever i programvaran. Tre program kommer att finnas tillgängliga vid lanseringen för både iOS och Android. RomoRemote kan du styra roboten från en annan telefon över WiFi, komplett med fjärrkontroll live view och offentliga adress. Romo Kart är ett blandat verklighet version av Mario Kart , inklusive digitala attacker utformad för att sakta ner din motståndare. Dra och släpp Programmering modul gör det enkelt att programmera Romo direkt från din handenhet med omedelbara resultat.

Under vårt besök med folket på Romotive fick vi en chans att prova RomoRemote app personligen med hjälp av ett par iPhone - inte bara Romo förtjusande, men det fungerar som smort. Den bästa delen? Peter och Phu planerar att göra en komplett SDK och bibliotek tillgängliga för iOS och Android utvecklare. Även om det finns flera belopp du kan pantsätta, låter $ 78 du har Romo och de tre ovan nämnda program någon gång i februari 2012. Projektet är redan halvvägs till $ 32.000 mål med 42 dagar att gå.

Ta en titt på vårt galleri ovan, klicka sedan på pausen för vårt praktiska video och alla viktiga kicken länk.

Fortsätt läsa in Coin: Romo, smartphone robot (video)

Sätt Coin: Romo, smartphone robot (video) publicerades ursprungligen på Engadget på Sun, 9 Okt 2011 00:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar