söndag 9 oktober 2011

Hälso 2,0: Innovators, opportunister och Delusionals

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/CeFdSxjt7HI/:
h20

Redaktörens anmärkning: Gästen inlägget skrevs av Dave Chase, VD för Avado.com , en Patient Relationship Management bolag som var en TechCrunch Störa finalist . Tidigare var han managementkonsult på Accenture sjukvård praktiken konsulttjänster till 25 sjukhus och var grundaren av Microsofts Health verksamhet. Du kan följa honom på Twitter @ chasedave .

Förra veckan Hälsa 2,0 insvept sin hittills största evenemang med 50 procent fler deltagare än tidigare största händelse. Ett antal företag lanserades under konferensen, men i likhet med många händelser det mest intressanta aktiviteten var inte vad som hände på den stora scenen, men många sidor möten / händelser som inträffade. Den andra anmärkningsvärda punkt är omarbetningen av stora företag inom och utanför den traditionella hälso-arenan. Detta är ytterligare bevis markeras i Healthcare Störningar serien (se länkar nedan).

En av de mest spännande citat var av Mark Bertolini VD Aetna som sade "Vi utvecklas till ett HealthIT företag med en sjukförsäkring komponent." Han påstod att $ 12B ut ur deras $ 34B i intäkter kom från icke-försäkring intäktsströmmar och de har gjort över $ 1.6b i företagsförvärv under det senaste året. Det finns mycket mer att komma från stora företag. Jag hade flera samtal med Fortune 100 företag som är mycket allvarligt om att ha en närvaro (eller utöka sina befintliga närvaro) i sjukvården. De flesta har inte meddelat något men bli inte förvånad över att se mer under de kommande månaderna.

I stort sett var min takeaway från Health 2,0 fanns tre kategorier av människor och leder projekt och startups - Innovators, opportunister och Delusionals. I alla tre fallen, Tom Evslin citat "inget stort har någonsin gjorts utan irrationella överflödet" fångar tillståndet i branschen. Naturligtvis kommer många tvätta bort, men några stora framgångar kommer att dyka upp.

Det mest intressanta, naturligtvis, är innovatörer. Mer om det i ett ögonblick. Opportunisterna påminner mig om många företag i IT-boomen. Konsulter, investmentbanker och liknande jaga den allsmäktige buck som de ser Healthcare som en plats att göra snabba pengar. Till skillnad från IT-boomen, det finns inte många snabba flip möjligheter i vården men räkna med att se några mikro-transaktioner som kan ge en blygsam avkastning för utvecklare. Det är lätt att vädra ut opportunisterna eftersom de har lite bakgrund eller äkta passion i vården och strö på rätt slagord som "meningsfull användning" för att agera som de förstår landskapet.

Den Delusionals var alla över på Health 2,0 demo'ing "cool apps" ännu tyvärr faller i samma fälla som många nystartade som var spillror från Internet bubblan. De har välkända citat från svunnen tid - "vi inte oroa intäkter." Jag har sett filmen förut och vet hur det slutar. Uppenbarligen gjorde de inte läsa HealthTech FAIL: Lärdomar för entreprenörer från Hälsa Startups gått snett .

Den Innovatörer är där den verkliga åtgärder. Jag ska lyfta fram ett par exempel där jag tillbringade mycket av mina fyra dagar under Health 2,0 händelsen. Det var en tvådagars Code-a-thon sponsras av Novartis. Jag tror Novartis publicera ett API kommer att ses tillbaka som ett nyskapande moment i övergången till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar