söndag 9 oktober 2011

Weird Science är trevligt att sjuksköterskorna för att få mer morfin

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/k10nSt0TX_s/weird-science-is-nice-to-the-nurses-in-order-to-get-more-morphine.ars:

Någon du inte gillar bara gnäll: Alternativt, om du vill ha bättre smärtlindring, vara skönt att sjukhuspersonalen . En liten studiepopulationen gavs en bild av ett antal patienter, i samband med korta beskrivningar av dem. Några av dessa var ganska neutrala, medan andra (egoistiska, hycklande, eller arrogant) var avgjort negativa. De var då visas filmer där dessa samma patienter agerade ut olika nivåer av smärta. De människor som hade negativa meddelanden kopplade till deras profil var genomgående rankad som att vara i mindre smärta, och försökspersonerna haft svårare att göra relativa bedömningar om deras smärta. Kort sagt, om du är en smärta, du är mer sannolikt att vara kvar i smärta.

Beslut beslut ... färre barn, eller bli uppäten? Hos många arter, män tenderar att hänga runt en hona efter att de har parat sig med dem (vi lämnar det till läsaren att argumentera över huruvida det gäller människor). Detta har tolkats som ett sätt att hålla henne från att gå på att para sig med andra hannar. Men, åtminstone bland de syrsor, detta beteende är allt annat än självisk . Forskare spårade syrsor med IR-kameror, och funnit att, när de är på egen hand, män och kvinnor drabbas ungefär lika satser av predation. Men, när de är tillsammans för parning, låter manligt de kvinnliga har tillgång till sin håla när de anföll. Hennes överlevnad går upp, han är mycket mer sannolikt att ätas.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar