torsdag 25 november 2010

Aktiv Boka mikrochip ger hopp för att utöva förlamade lemmar

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/25/active-book-microchip-provides-hope-for-exercising-paralyzed-lim/:
Forskarna har experimenterat med muskler och teknik för att lösa både mänskliga och robotiserade rörlighet frågor i åratal. Nu ser det ut som om forskare från Engineering and Physical Sciences Research Council har gjort ett betydande steg framåt för paraplegics, tack vare en revolutionär mikrochip laget har döpts till "Active Book." Vad är anmärkningsvärt med chipet är att det stimulerar fler muskelgrupper än existerande teknik utan behov av externa anslutningar. Detta gjordes via mikro-packning och precision laserbearbetning, vilket gjorde små elektroder skall minskas från platina folie och rullade in i en 3D-bok form. Dessa folie i platina "sidor" nära i runt nervrötter, och mikro-svetsade på en hermetiskt tillsluten kisel-chip. När inbäddad i områden i ryggmärgskanalen kan chip arbeta för att stimulera förlamade muskler, kunde antyder patienter även "utför tillräckligt rörelsen att genomföra kontrollerade motion som cykling eller rodd." Ett pressmeddelande från rådet säger Active Book inleds försök någon gång nästa år - vi kan inte vänta att se resultatet.

Fortsätt läsa Aktiv Boka mikrochip ger hopp för att utöva förlamade lemmar

Aktiv Boka mikrochip ger hopp för utövandet förlamade lemmar ursprungligen visades på Engadget tis, 25 Nov 2010 02:15:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Medgadget | källa EPSRC.ac.uk | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar