måndag 27 december 2010

Apple föra Cherokee språkstöd till iPhone och IPAD

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/27/apple-bringing-cherokee-language-support-to-iphone-and-ipad/:
Apples IOS enheter stöder nu bara 50 språk , av tusentals som är i bruk globalt. Snart kommer den siffran krypa upp till 51. En färsk AP rapporten konstateras att Cherokee Chief Chad Smith faktiskt besökte Apple och används studenter som för närvarande skolad i språkbad att "dra på INNERSTA KÄNSLOR" av Apples mässing, och så småningom, vek Cupertino. Stammen har arbetat med Apple för att utveckla Cherokee språk programvara för iPhone, iPod och IPAD, varav den sistnämnda kommer att påstås att bli tillgängliga vid en senare tidpunkt. Naturligtvis skulle detta viktig händelse inte inträffat utan "år" arbete, och medan vi är säkra medlemmar av Cherokee Nation är gillar även att ha den enda amerikanska indiska språk som stöds av Apple-enheter, kan detta tjäna faktiskt ger hopp om andra som talar mindre framträdande tungor. Alla sa, bara 8.000 eller så personer fortfarande talar Cherokee, och de flesta av dem är 50 år och uppåt. Men om Apples villiga att inkludera stöd för det, vem vet vad mer det kommer att bli flytande i under de kommande månaderna.

Apple föra Cherokee språkstöd till iPhone och IPAD ursprungligen visades på Engadget på måndag, 27 Dec 2010 11:05:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Switched | källa AP | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar