måndag 27 december 2010

IBM gör genombrott travet minne, som kan komma till nytta någon dag

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/27/ibm-makes-racetrack-memory-breakthrough-which-could-come-in-han/:
Om du inte kan berätta för din DRAM från din STT-MRAM, måste du bära med oss en sekund: IBMs listat ut matematik som krävs för att läsa och skriva data från ytorna mellan magnetfält, racing över en nanowire, på hundratals miles per timme. IBM har varit att koppla bort på den så kallade travet minne sedan 2004 och kallade det en perfekt hybrid av magnetiska och blixt, men fram till nyligen forskarna inte visste om den magnetiska domänen väggar (där data kommer att leva) hade någon massa att tala om . Som det visar sig, de gör, och därmed måste lyda tröttsamma fysikens lagar när de flyttar längs nanotrådar "spår", men också att accelerera och bromsa exakt samma belopp, mer eller mindre upphäver effekten. Lång historia kort, kan IBM använda denna kunskap för att exakt positionera dessa 1: or och 0: or i deras nyfunna databank, och en dag kommer vi alla att skörda frukterna av täta, snabba och pålitliga minne. Du vet, förutsatt PRAM , Feram , ReRAM och memristors inte äter IBMs lunch. PR efter rasten.

Fortsätt läsa IBM gör minne genombrott travet, som kan komma till nytta någon dag

IBM gör genombrott minne travet, som kan komma till nytta någon dag ursprungligen visades på Engadget på måndag, 27 Dec 2010 11:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar