onsdag 29 december 2010

LVX System lanserar synliga ljuset kommunikation i USA, äntligen

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/29/lvx-system-launches-visible-light-communication-in-the-us-final/:
Någonsin undrar vad som hände med lysdioder som en WiFi-alternativ ? Tja, undrar inte mer, eftersom synligt ljus kommunikation är här - i den kommunala kontor i St Cloud Minnesota, åtminstone. Från i morgon, LVX System, en Minnesota start, är att installera den första i en serie av LED armaturer som kommer att använda blinkande lampor i kontakt kontorsanställda till Internet, samtidigt som man sparar stora på elräkningen. Den fixturer fungerar också som vanliga lampor, med 36 watt där 100 watt gång var nödvändiga. Den setup består av kluster av lysdioder som slår av och på tusentals gånger per sekund i intervaller osynligt för det mänskliga ögat. Den blinkar släpper binär kod data - off är lika med noll och lika med en - som tas emot av särskild patenterad modem. Belysning på dessa modem överför sedan data tillbaka till fixturer, och voila, du har internet. Enligt LVX, ljus-drivna nät är mycket mindre trångt och mycket säkrare än sina föregångare. Tyvärr sänder LVX nuvarande inkarnation data på ungefär 3 Mbit / s - en spottstyver jämfört med vanliga WiFi eller Ethernet. Sen igen, är 3 Mbit / s säkert snabb nog för en stad anställde att utföra verkligt viktiga uppgifter som att hålla reda på sina favorit gadget blogg, så vi tar det.


[Tack, Andrew]

LVX System lanserar synliga ljuset kommunikation i USA, äntligen ursprungligen visades på Engadget på Wed, 29 Dec 2010 05:48:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink AP | källa LVX System | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar