tisdag 28 december 2010

RelayRides P2P samåkning tjänst nu i Bay Area

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/28/relayrides-p2p-car-sharing-service-now-available-in-the-bay-area/:
Fick en bil Sittin '"runda, clutterin" upp din uppfart? Älskar tanken på att lämna över nycklarna till främlingar? RelayRides, en nyligen mottagaren av vissa Google Ventures kontanter, har precis fört sin peer-to-peer samåkning service till San Francisco Bay Area. Redan finns i Boston, service är en slags " social cyklar -möter- Zip Car . " Tanken är att låta kunderna hyra privatägda (och i vissa fall hyrs) fordon per timme: ägare får sextiofem procent av hyran, och de är skyddade av en miljon dollar försäkring (förare måste betala en $ 500 avdragsgilla, som bör vara tillräckligt stor för att hålla folk på gott uppförande). RelayRides är oklart om exakt vilken typ av fjärrstyrning systemet (som blir installerat gratis när din piska in i programmet), men vi gissar att det är antingen RFID eller NFC. Den innehåller även en GPS, som används för att spåra bilens rörelser och körsträcka. Intresserad? Hit källan länk för att komma igång.

RelayRides P2P samåkning tjänst nu i Bay Area publicerades ursprungligen på Engadget on Tue, 28 Dec 2010 08:27:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CNET | källa RelayRides | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar