måndag 17 januari 2011

2G, 3G, 4G, och allt däremellan: en Engadget trådlös primer

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/17/2g-3g-4g-and-everything-in-between-an-engadget-wireless-prim/:
Det är svårt att tro idag, men i en enklare tid, riktigt mobiltelefoner kallades "mobiltelefoner", inte dumbphones, smartphones, telefoner funktionen, eller superphones. De putade i fickan - om de får plats i fickan alls, det är - och de gjorde samtal. Det var allt. Inget av detta sociala nätverk, meddelandehantering, webbläsning, Instagramming, Flash 10,1 nonsens. De gjorde inte upp 5 megapixel bilder till Flickr, och de flesta säkert inte förvandlas till trådlösa hotspots.

Naturligtvis dessa dystra dagar är barmhärtigt bakom oss nu - men som bärare runt om i världen börjar att lysa upp en lovande ny generation höghastighetståg trådlösa nätverk, börjar det bli lite förvirrande. Precis vad är "4G", egentligen? Det är en högre än 3G, visst, men betyder det nödvändigtvis att det är bättre? Varför är alla fyra nationella operatörer i USA plötsligt ringer sina nät 4G? Är det samma sak? Svara på dessa frågor kräver att vi tar en ta en liten promenad genom trådlös tidigare, nuvarande och framtida ... men vi tycker det är en promenad du kommer att gilla.

Fortsätt läsa 2G, 3G, 4G, och allt däremellan: en Engadget trådlös primer

2G, 3G, 4G, och allt däremellan: en Engadget trådlös primer ursprungligen visades på Engadget på måndag, 17 Jan 2011 12:30:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar