måndag 17 januari 2011

HP Pavilion dm1z (med AMD Fusion) granska

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/17/hp-pavilion-dm1z-with-amd-fusion-review/:
Det är galet att tro att vi har skrivit om och väntar på AMDs Fusion-plattform för nästan fem år nu. Tro det eller ej, det var redan 2006 att den chipmaker först började tala om sin "nya klass av x86-processorer" och idén om en påskyndad Processing Unit (APU) - ett chip som skulle kombinera en processor och en ganska kraftfull ATI GPU på samma dö. Företaget lovade att ha kisel redo i två år, men när 2008 rullade runt , var det tydligt att allt var beredd att släppa en serie av färdplan bilder . Nu, inte Missförstå oss, diagram och grafer gjort de oss ganska svindlande om överlägsen grafik och bättre batteritid att AMD var lovande att få till prisvärda ultraportables, men sedan ett år senare, när AMD fortfarande bara hade PowerPoint-bilder att visa för sig själv, började vi tänka "Fusion" var inte mer än en berusad fantasi.

Och det blev bara värre - från 2009 till mitten av 2010 har företaget fortsatt att tala sina aldrig tidigare sett och mycket försenade chips. (Bara en läser igenom Engadget arkiv från den tiden ganska mycket illustrerar att vi hade förlorat hoppet och börjat tänka marker aldrig skulle se dagens ljus.) Men sedan i juni 2010 det otänkbara hände - AMD äntligen demoed sin första Fusion Bobcat kärnor, och visade sig vara, åtminstone på avstånd, att de snart kommer att anlända ultratunna bärbara lösning skulle tugga igenom Aliens vs Predator, stöd för DirectX 11, och använder mycket mindre ström än sina tidigare plattformar. Det verkade nästan för bra för att vara sant - AMD tittade redo att hålla fast vid tidpunkten och leverera de första Fusion Brazos plattform i början av 2011.

Så, vad sjutton gör Fusion och AMD: s historia med löften om plattformen har att göra med HPs nya Pavilion dm1z ? Nästan allt. HP: s nyaste 11,6-tums inte-riktigt-a-netbook (eller en notbook som vi vill kalla det) är det första Fusion system att slå marknaden, och med en dual-core 1.6GHz E350 Zacate processor och AMD Radeon HD 6310 GPU på samma chip det lovar ... Tja, har allt AMD lovat så länge. Enligt HP och AMD system bör pågå i över nio timmar på en laddning, spela full 1080p innehåll, och kanske viktigare, inte steka vår varv som vissa tidigare AMD Neo-drivna system har gjort. För $ 450, det låter som en riktig no-offer system, men är det? Har AMD slutligen levereras en Intel Atom-/ ULV-killer och har HP placera den i ett bra fungerande chassi? Vi har tillbringat den senaste veckan att sätta detta system genom steg - tryck på paus för att ta reda på om det har varit värt att vänta!

Fortsätt läsa HP Pavilion dm1z (med AMD Fusion) granska

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar