måndag 17 januari 2011

Sverige syftar till att förbättra tillgången till teknik, internet med £ 98 Linux-pc

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/17/uk-aims-to-improve-access-to-technology-internet-with-98-linux/:
Kom ihåg när Storbritannien började dela ut gratis bärbara datorer till fattiga skolbarn i syfte att uppmuntra dem att komma online? Tja, är en ny, mer sparsam regeringen nu i avgift, och medan den ursprungliga ordningen har skrotats, idag tar vi höra av alternativa planer för att hjälpa ekonomiskt missgynnade personer språng på världen surfaren webb. Koalitionsregeringen för avsikt att erbjuda £ 98 ($ 156) datorer - som inkluderar en LCD-bildskärm, tangentbord, mus, garanti, och en särskild hjälptelefon - ihopkopplade med subventionerade £ 9 ($ 14) per månad internetuppkoppling i sina försök att visa att webben behöver inte verka (eller vara) dyr. De billigaste maskinerna kommer att renoveras enheter med öppen källkod Linux-distributioner, vilket innebär att om denna ras Online 2012 rättegång slår väl ut, kunde vi se en helt ny grupp av Linux lojalister stiger upp. Ju fler desto roligare!

Sverige syftar till att förbättra tillgången till teknik, internet med £ 98 Linux-pc som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 17 Jan 2011 09:53:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa BBC | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar