måndag 17 januari 2011

Italiens Mediaset är först med att skicka 3D-innehåll via markbaserad anslutning, är egentligen inte sänder 3D-TV

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/16/italys-mediaset-is-first-to-send-3d-content-over-terrestrial-co/:
Medan Mediaset tycks vara den första att förmedla 3D-innehåll över en markbaserad anslutning, det är faktiskt inte serverar någon 3D-tv - det är "datacasting" eller allt så långsamt att ladda ner 3D-filmer till en set-top-boxen, som Du kan senare konsumera direkt från hårddisken som erhållit dem. Innovationen här är i utnyttjandet av reservdelar radiovågorna att i princip rinna en film i Motive Bestv STB - vi vet, det är något irrelevant för de flesta av er kabel-och internet-anslutna medier mavens, men det är ett sätt att leverera 3D-innehåll till mindre utvecklade länder. Motivet är redan i förhandlingar med företag i Latinamerika, Östeuropa och Turkiet om att göra samma sak, men Italien får äran att vara först med ett urval av 50 3D-titlar på Mediasets 3VOD tjänst. Låt oss se vad det Azzurri tänka på det, eh?

Italiens Mediaset är först med att skicka 3D-innehåll via markbaserad anslutning, faktiskt inte sänder 3D-TV som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 16 Jan 2011 23:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar