måndag 17 januari 2011

X-pire! programvara kommer att lägga till digitala utgångsdatum på dina bilder, foto-relaterade besvär

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/16/x-pire-software-will-add-digital-expiration-dates-to-your-photo/:
Skulle det inte vara trevligt om foton som du laddade upp till Facebook , MySpace och Flickr precis slutat att vara tillgängliga efter ett tag, spara er allsmäktiga besväret med att ta bort dem själv? Tja, har några bra tyskar gått samman för att producera X-pire! programvara, som lovar att göra just det - göra online bildspråk oåtkomlig efter en viss tid efter deras uppladdning. Det har varit runt i prototyp form som ett tillägg till Firefox, men nästa vecka bör se sitt egentliga lanseringen, komplett med en prenumerationsbaserad prissättningsmodell kostar € 24 per år. Ja, den observante bland er observera att detta inte gör något för att hindra andra från att ta dessa bilder och åter ladda upp dem, men denna programvara ambition är ödmjukare än så - det syftar bara till att ge mindre tekniskt kunniga (eller helt enkelt lazier) användaren ett verktyg för att kontrollera åtminstone en del av sin närvaro på webben.

X-pire! programvara kommer att lägga till digitala utgångsdatum på dina bilder, foto-relaterade besvär ursprungligen visades på Engadget on Sun, 16 Jan 2011 22:27:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa AFP (Yahoo News) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar