måndag 17 januari 2011

Toyota arbetar med ny typ av elmotor i ett försök att fly beroendet av sällsynta jordartsmetaller

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/17/toyota-working-on-new-type-of-electric-motor-in-an-effort-to-esc/:
Toyota inte är alltför nöjd med allmän brist av sällsynta jordartsmetaller mineraler och Kinas nära monopolistiska grepp om världens utbud, så det är beslutat att agera innan det är för sent. Ett företag talesman har nämnts som säger att Prius maker är hårt arbete med en ny elmotor design som dramatiskt skulle minska (men till synes inte eliminera) Behovet av sällsynta jordartsmetaller i sin produktion. Bortsett från att vara gjorda av mindre pris-flyktiga ämnen, är den nya elektriska ticker förväntas vara generellt billigare att tillverka. Ytterligare detaljer finns ännu inte tillgängliga, men vi hoppas att detta förvandlas till ett klassiskt fall av nödvändighet avel innovation - att Prius C koncept förtjänar en uppsättning internals som kan hålla jämna steg med sina bodacious exteriör.

Toyota arbetar med ny typ av elmotor i ett försök att fly beroendet av sällsynta jordartsmetaller publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 17 Jan 2011 04:45:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Associated Press (Yahoo News) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar