måndag 17 januari 2011

Volvos platooning SARTRE bilar kör själva, plaska i existentialism (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/17/volvos-platooning-sartre-cars-drive-themselves-dabble-in-exist/:
Tailgating på motorvägen är en ganska farlig sak, och i vissa fall kan vara en ticketable brott. I framtiden, dock kunde det vara ett sätt att underlätta trafikstockningar och öka bränsle körsträcka på motorvägar. I denna skepnad det heter platooning, något som vi såg GM: s crazy futuristiska SV-V gör när vi tog den på en tur ut i Vegas. Volvo blir i på spelet också, som deltar i Europeiska Safe Road Trains för miljöprojekt, eller Sartre. Det är ett forskningsprogram undersöker ett standardiserat sätt att ha "tåg" av autonoma bilar som kan följa varandra på motorvägen. En professionell visar vägen och andra bilar kommunicerar med varandra, vilket gör att förarna i de följande bilar att helt enkelt luta sig tillbaka och läsa tidningen om de vill. Detta är ett projekt som kan ses på vägen på så lite som 10 år, men vi tänker då folk kanske måste hitta något annat att läsa.

Gallery: Volvo platooning

Fortsätt läsa Volvos platooning SARTRE bilar kör själva, plaska i existentialism (video)

Volvos platooning SARTRE bilar kör själva, plaska i existentialism (video) som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 17 Jan 2011 08:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar