tisdag 11 januari 2011

Aiken Labs visar upp modulära rörelsestyrda spel kit, vi ger det en gunga (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/11/aiken-labs-shows-off-modular-motion-sensing-game-kit-we-give-it/:
Om du vill få din rörelse-styrda spel fix, det finns många sätt att gå - kameror , elektromagneter och accelerometrar , för börjar - men de flesta siffra du ska köpa en enda perifer, några plast tillbehör , och kalla det en dag. Det är inte Aiken sätt. North Carolina start Aiken Labs vill sälja dig en uppsättning av små lådor som du kan hålla på någon kroppsdel eller leksak du äger, vardera med en full tröghetsmätanordning paket (tre-axlig accelerometer, magnetometer och gyroskop) inuti. Boxarna ansluta till en basstation över 802.15.4 trådlös som även fungerar som ett USB-laddning enhet för mycket, och du kan ansluta upp till åtta moduler för att spåra 24 frihetsgrader i taget. Det är inte en elegant lösning, för att säga sanningen, särskilt med tanke på hackad-tillsammans karaktär av prototypen enheter vi såg på CES 2011 golvet, men vi älskar idén att helt enkelt fästa en låda till en hjälm för att få omedelbar head-tracking stöd i vår favorit PC titlar. Investor Chris Aiken berättar en förrätt som kommer att skickas för ca $ 300 med två sensorer och basstationen under andra kvartalet i år - ytterligare sensorer ska köras $ 100 vardera - och du kan se hur det ser ut i en video direkt efter pausen.

Fortsätt läsa Aiken Labs visar upp modulära rörelsestyrda spel kit, vi ger det en gunga (video)

Aiken Labs visar upp modulära rörelsestyrda spel kit, vi ger det en gunga (video) som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 11 Jan 2011 08:22:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar