tisdag 11 januari 2011

Mercedes startar F-Cell World Drive, segla runt jorden på vätgas

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/10/mercedes-kicks-off-f-cell-world-drive-circumnavigating-the-glob/:
Mercedes startar F-Cell World Drive, segla runt jorden på vätgas
Bränslecellsdrivna bilar ger effektivitet och körbarhet i en elbil samtidigt erbjuder obegränsat utbud av traditionella bensindrivna bil - förutsatt att du kan hitta en plats att fylla på dessa väte tankar. Just nu som är lite av ett problem, men Mercedes Benz är ute för att visa att det inte är nästan lika stor för ett hinder som alla gör det sig vara. Det blir att driva B-Klass F-Cell -modellen runt om i världen, med början i Stuttgart och bilismen ner till Lissabon, flyger över till USA och köra över det, då hela Australien innan hopping en båt till Shanghai och köra hela vägen i Asien, i slutändan kommer tillbaka till Stuttgart vända åt samma håll som de lämnade. B-klass F-Cell kan täcka 400 km på en tank och kan fyllas på cirka tre minuter. På denna punkt har vi ingen anledning att tro att antingen Ewan McGregor eller Charlie Boorman kommer att vara med på resan, men med tanke på hur bra det gick in Logga Way Round kanske det är på det bästa.

Mercedes startar F-Cell World Drive, segla runt jorden på vätgas som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 10 Jan 2011 22:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar