tisdag 11 januari 2011

Library of Congress erhåller 200.000 vintage master inspelningar från Universal kommer strömma dem på nätet

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/10/library-of-congress-receives-200-000-vintage-master-recordings-f/:
Den amerikanska Library of Congress har inte blyg om omfamna den moderna tidsåldern av digitala medier, men i detta fallet är det att behöva ta itu med några avgjort lägre-fi datalagring. Universal Music Group har meddelat att det är att donera över 200.000 masterinspelningar i början 20th century musik till biblioteket, som kommer att katalogiseras och digitaliseras - för framtida förvaring och för att kunna strömmas online, med start under våren. Det verkar emellertid inte att de immateriella rättigheterna kommer att passera med dessa inspelningar, som de stater som pressmeddelandet detta avtal fortsätter bibliotekets "utan motstycke myndighet att strömma kommersiellt ägda ljudupptagningar på nätet." Hursomhelst, det är bra att veta att den ursprungliga kopior av verk av storheter som Louis Armstrong, Billy Holiday och Ella Fitzgerald kommer att finnas i händerna på en organisation för att deras bevarande. Full pressmeddelande följer efter rasten.

Fortsätt läsa Library of Congress erhåller 200.000 vintage master inspelningar från Universal kommer strömma dem på nätet

Library of Congress erhåller 200.000 vintage master inspelningar från Universal kommer strömma dem online ursprungligen visades på Engadget på måndag, 10 Jan 2011 18:32:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Ars Technica | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar