tisdag 11 januari 2011

BAE: s lasrar blind öppet hav pirater, har ingen effekt på Ice Pirates

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/11/baes-lasers-blind-high-seas-pirates-have-no-effect-on-ice-pira/:
BAE Systems har haft sina händer i en del ganska galet forskning i det förflutna, från Bug Bots till osynlighetsmantel utveckling och mycket mer. Men eftersom detta nästa punkt har konsekvenser för vår planerade dystopiska gadget gemenskap på öppet hav (tror Waterworld-möter-The Engadget Show), tog vi märker tout de suite. Marknadsförs som en icke-dödliga avskräckande för pirater, är hjärtat i fartygets-baserat system en Nd: YAG laser som kan användas för att varna angripare över en halv mil bort - och förvirra dem på närmare avstånd. "Effekten påminner om när en stridspilot angrepp i riktning från solen, säger BAE: s Roy Evans. "Den bländning från lasern är intensiv nog för att göra det omöjligt att sikta vapen som AK47s eller GPO, men inte har en permanent effekt." Vilda, va? Kolla in PR efter rasten för den kompletta låg ner.

Fortsätt läsa BAE: s lasrar blind öppet hav pirater, har ingen effekt på Ice Pirates

BAE: s lasrar blind öppet hav pirater, har ingen effekt på Ice Pirates ursprungligen visades på Engadget on Tue, 11 Jan 2011 16:30:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink BBC | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar