torsdag 20 januari 2011

Chrysler meddelar utan batteri hydrauliska hybrid tech, komprimerar gas för att makten

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/20/chrysler-announces-battery-free-hybrid-technology-compresses-ga/:
Chrysler meddelar utan batteri hybridteknik, komprimerar gas för att makten
Tänk på en traditionell hybrid och du förmodligen tänker på en Toyota Prius . Sedan, efter du har vaknat från din lur, föreställer du förmodligen någon komplicerat system av batterier och elmotorer och växlar för att fånga kraft vid inbromsning och spotta ut igen vid acceleration. Chrysler söker nu att sätta in ett annat sätt, ett till synes mycket enklare sätt att alla är baserad på hydraulik. Fordonet är utrustad med ett lågt tryck reservoar av hydraulolja och en hög-tryckkammare fylld med kvävgas. Vid bromsning, pumpar flytta upp vätskan i kväve kammaren att komprimera den och sedan, när den accelererar, som komprimerad gas används för att driva vätska och driva hjulen. Det är en inställning som faktiskt har utvecklats av EPA och är för närvarande används av vissa kommersiella fordon, främst UPS lastbilar, men en hybrid Town & Country minivan skulle ta med den till konsumenterna - men inte förrän tidigast 2012. Nu finns det en god chans idén om en hybrid minivan hotar att få dig tillbaka för att sova, så vi önskar er trevlig drömmar.

Fortsätt läsa Chrysler meddelar utan batteri hydrauliska hybrid tech, komprimerar gas för att makten

Chrysler meddelar utan batteri hydrauliska hybrid tech, komprimerar gas för att göra makten ursprungligen visades på Engadget tor, 20 Jan 2011 07:35:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CNN Money | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar