torsdag 20 januari 2011

Larry Page ta över som Google koncernchef Eric Schmidt kvarstår som styrelseordförande

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/20/larry-page-takes-over-as-google-ceo-eric-schmidt-now-executive/:
Googles Q4 finansiella resultat pressmeddelande innehåller en bomb: den 4 april, en av grundarna Larry Page (längst till höger ovan) kommer att ersätta Eric Schmidt som VD och ta ansvar för dag för dag verksamhet och produktutveckling och strategi. Det betyder inte att Schmidt lämnar - han kommer fortsätta som styrelseordförande och fungera som rådgivare till Sida och grundare Sergey Brin, med fokus på yttre saker som "erbjudanden, partnerskap, kunder och bredare relationer företag, myndigheter uppsökande och teknik tänkte ledarskap. " När det gäller Sergey, kommer han nu "ägna sin energi åt strategiska projekt, bland annat arbetar med nya produkter," med den enkla titeln grundare.

Schmidts tydliggöras och preciseras förändringen i ett blogginlägg, säger att tanken är att göra ledande Google så effektiv som möjligt, och att "Larry, enligt min klara åsikt är redo att leda." Det är klart det handlar om att utforma denna som en enkel organisatorisk shuffle - Schmidt säger att han, Brin och Page "förutse arbeta tillsammans under en lång tid framöver" - men det är inget tvivel om att Schmidt regeringstid som VD fastställa en klar ton för Google som företaget expanderat bortom sökning och på nya marknader såsom smartphones, ansluten tv och operativsystem, och vi är nyfikna på vad Sida stil är. Vi är också mycket nyfiken på att höra mer om varför ändringen gjordes - även Schmidt, Sida, och Brin har arbetat tillsammans i över 10 år, det har alltid varit vissa spänningar mellan grundarna och deras VD, särskilt över användarnas privatliv . Under alla omständigheter är detta en betydelsefull förändring både för Google och industri - vi får se vad som händer härnäst.

Larry Page ta över som Google CEO, Schmidt kommer Eric kvarstår som styrelseordförande ursprungligen visades på Engadget tor, 20 Jan 2011 16:06:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Google , Eric Schmidts Google Blog post | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar