torsdag 20 januari 2011

US Air Force enlists super luftskepp för Blue Devil övervakning initiativ

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/20/us-air-force-enlists-super-blimp-for-blue-devil-surveillance-ini/:
Långt tillbaka i september 2009 rapporterade vi om en allsmäktig krig luftskepp från Lockheed Martin, nu ser det ut som en liknande styrbar skulle kunna sväva 20.000 meter över Afghanistan genom att i höst. (Det är inte klart huruvida de två luftskepp är en i samma, men Lockheed s hantverk planeras för en afghansk debut 2011. var) Som en del av $ 211.000.000 Blue Devil initiativ, US Air Force planerar att packa uppblåsta odjuret - - vilka sporter sju gånger bärförmåga Goodyear luftskepp - med upp till ett dussin utbytbara sensorer och en superdator för bearbetning av data. Det kommer då att sväva för snäppa så länge som en vecka, samla in, bedöma och förmedla viktiga övervakningsuppgifter till marktrupper på några sekunder. Det är en lång ordning, men flygvapnet tjänstemän hoppas att en fordonsbaserad stort område luftburet övervakningssystem (WAAS), som använder 96 kameror för att generera nästan 275TB av uppgifter varje timme och en superdator värd motsvarande 2.000 single-core-servrar passar räkningen. Flygplanet är fullständig inte riktigt än, men spärra oförutsedda hinder, som en run-in med en gigantisk nål ska den vara upp i luften som börjar 15 oktober. För mer om Blue Devil kolla in våra länkar nedan.

US Air Force enlists super luftskepp för Blue Devil övervakning initiativ publicerades ursprungligen på Engadget tor, 20 Jan 2011 11:46:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Bredband | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar