måndag 24 januari 2011

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: självgående luftskepp, turbin tröjor bas, och Saharas sol oas

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/23/inhabitats-week-in-green-self-sustaining-airships-turbine-bas/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

Denna vecka inleddes med den spännande nyheten att Norge och Jordanien undertecknat ett avtal skapa en blomstrande oas sol i den gassande Saharaöknen. Indien har också vågorna när de tillkännagav första tidvatten fabrik i Asien , och vi tog en titt på en roman vindkraft tech som undviker bullriga turbiner för piezoelektriska kuddar. Vi rundade också upp vår favorit vindkraft prylar som inte blåsa , och du kommer inte tro det senaste extremsporten: vindkraftverk BASE-hoppning !

I andra nyheter, transport tog grönt till skyarna som vi utställningsmonter en futuristisk luftskepp som genererar sitt eget bränsle och en vätgasdrivna UAV som kan stanna väders i upp till en vecka. Under tiden tillbaka på jorden vi hörde flera stora auto tillverkar göra spännande tillkännagivanden som Chevrolet presenterade tech som kan fördubbla Volts batteri och Toyota drog tillbaka gardinen på en uppgraderad elmotor som kräver mindre sällsynta jordartsmetaller.

Denna vecka har vi lyste också ett ljus på världen av energieffektiva belysning med våra Green Lighting 101 guide , och vi var förblindade av briljans mischer Traxler s repurposed skrivbordslampor Relumine . Slutligen, från riket av bärbar tech vi förde dig soldrivna Androcell ryggsäck som säkerhetskopierar dina data, och vi testade en praktisk alfabetet kort app flash för tekniskt kunniga Tots.

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: självgående luftskepp, turbin tröjor bas, och Saharas sol oas publicerades ursprungligen på Engadget på Sun, 23 Jan 2011 21:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar