måndag 24 januari 2011

Zelrix elektroniska anti-migrän patch huvuden till FDA för granskning

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/23/zelrix-electronic-anti-migraine-patch-heads-to-the-fda-for-revie/:
Vi har sett några elektroniska apparater som lovar att bota migrän tidigare, men NuPathe s Zelrix patch verkligen verkar vara bland de mest praktiska, och det är bara blivit ett steg närmare den amerikanska marknaden. Bolaget meddelade nyligen att FDA har godkänt bolagets ansökan för ett nytt läkemedel, och det säger att det nu har ett slutdatum den 29 augusti 2011 för FDA att slutföra sin översyn. När det gäller plåstret själv, det är en enda använda plåster som förlitar sig på en mild elektrisk ström att "aktivt transporter" anti-migrän läkemedlet sumatriptan genom huden med hjälp av en process som kallas iontophoresis. Det, NuPathe säger, inte bara möjliggör en mer konsekvent och kontrollerad leverans av läkemedlet, men också kringgår illamående och kräkningar som kan uppstå när man tar medicinen oralt - där företaget anteckningar kan vara tillräckligt för att orsaka en del folk för att undvika ta medicinen helt och hållet. Chef på tidigare avbrottet för hela pressmeddelandet.

Fortsätt läsa Zelrix elektroniska anti-migrän patch huvuden till FDA för granskning

Zelrix elektroniska anti-migrän patch huvuden till FDA för granskning ursprungligen visades på Engadget on Sun, 23 Jan 2011 23:22:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink MedGadget | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar