måndag 3 januari 2011

Intel att lansera tjänsten Insider film med 1080p, Widi 2,0 låter dig streama den till din TV

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/03/intel-to-launch-insider-movie-service-with-1080p-content-widi-2/:
Vi visste att det var Intels planer på att lansera sin Sandy Bridge eller Core 2011 processorer på CES , men lämnar det till Chipzilla att kasta in några totala överraskningar inför showen. Ja, du läste rubriken rätt - Intels planerar att lansera sin egen film och video service i första kvartalet 2011. Till skillnad från iTunes eller egentligen något annat där ute, det Insider kommer Intel att de med Core 2011-drivna bärbara och stationära datorer att köpa eller hyra de senaste filmerna i full HD - ja, god ol '1080p. Men varför just är Intel arbetar tillsammans med studior, ägare innehåll och distributörer video när så många andra där ute försöker göra samma sak? I huvudsak sitter företaget i en bra plats för att bekämpa en hel del av de frågor som filmbolagen har haft med HD-video distribution - Insider är knuten till den nya 2: a generationen Core-processorer, och ger därmed hårdvara skydd, istället för programvara skydd av innehåll. Enligt Intels Erik Reid har företaget slagit redan behandlar CinemaNow och Warner Brothers, och planen är att allt innehåll skall göras tillgängliga på samma gång som DVD eller Blu-ray release. Det är oklart om det kommer att bli en insider portal för allt detta innehåll eller om andra tjänster kommer bara att vara certifierade för att arbeta på hårdvaruplattform, men vi kommer att få reda på mycket mer när föreställningen börjar.

Naturligtvis inte Intel inte bara vill att du ska titta på dem helt spankin "nya 1080p-filmer på din bärbara dator skärm - det driver Widi i stor skala, och den andra generationen, som kommer att bakas in i nya Core 2011, kommer att stödja 1080p streaming och kommer så småningom möjliggöra direktuppspelning av skyddat innehåll, inklusive DVD och Blu-ray-skivor. Widi 2,0, som de kallar det, kommer att fungera väldigt lik den ursprungliga version som vi gillar så mycket och gör att du kan utöka ditt skrivbord till en HD-skärm, men tyvärr kommer det att krävas en ny HDTV-mottagare för att möjliggöra full HD-kapacitet och Den har fortfarande att två andra lag. Inga ord ännu om vem som gör dessa boxar eller hur mycket de kommer att kosta, men vi hoppas att lära sig några fler detaljer om Intels kraftig uppmuntran att knyta videoinnehåll till sitt nya processorer vid CES presskonferens på bara några dagar .

Fortsätt läsa Intel att lansera filmtjänsten Insider med 1080p innehåll 2.0 kommer Widi kan du streama den till din TV

Intel att lansera filmtjänsten Insider med 1080p innehåll Widi 2,0 låter dig strömma den till din TV ursprungligen visades på Engadget på måndag, 3 jan 2011 00:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar