måndag 3 januari 2011

McGill University forskare visa upp lunar rover prototyp med unika "iRing" hjul

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/03/mcgill-university-researchers-show-off-lunar-rover-prototype-wit/:
Vi har redan sett forskare vid University of Chicago och Cornell använda kaffesump för att utveckla en helt annan typ av robot hand , och det ser ut som en del folk på McGill University i Montreal, Kanada har också tagit ett liknande förhållningssätt till bokstavligen återuppfinna hjulet. Det är görs som en del av Lunar Exploration Rover Light (eller LELR) projektet, som syftar till att bygga en lunar rover som är ljus och kunna navigera svår terräng (dvs ytan av månen) med lätthet. En av de viktigaste aspekterna av det, naturligtvis, är hjulen, och McGill forskarnas lösning är något som kallas "iRing" - ett hjul gjord av en chainmail-typ tyg och fyllda med "korniga partiklar" (eller små bitar av metall). Det skapar ett hjul som är tung och stadig nog att undvika studsar runt på månen, men ändå tillräckligt flexibel för att absorbera chocker och övervinna eventuella hinder. Kommer det faktiskt hamnar på månen? Det återstår att se, men forskarna räknar med den slutliga prototypen av hela Rover (som rentav kan bära en besättning) vara klar under våren 2012. Var noga med att slå upp det via länken nedan för bästa titta på rover på video.

McGill University forskare visa upp lunar rover prototyp med unika "iRing" hjul som ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 3 januari 2011 04:14:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Radio Canada | källa McGill Reporter | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar