tisdag 1 februari 2011

Apple avvisar Sony Reader app, verkligen inte vill att du köper innehåll från andra (uppdaterad: Apple säger det behöver tjänsteman i-app inköp)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/01/apple-rejects-sony-reader-app-doesnt-want-you-buying-content-f/:
Det har varit ganska länge sedan Apples hårda tyglar på App Store var ett ämne värt att diskutera , men de är tillbaka i rampljuset nu efter bolagets avslag på Sonys Reader app för IOS. De skäl som anges till Sony var att Apple inte kommer att inte längre emot ansökningar som möjliggör in-app köp av innehåll som inte går via Apple själva, och dessutom inte kommer att tolerera apps som tillgång som köpts via externt innehåll butiker. Så Sony Reader Store är ute - men vänta, inte den Kindle app lägga sin tid serverar Kindlebooks? Ingen kommentar har erbjudits i ärendet antingen från Apple eller Amazon, medan Sonys Reader Store sida beskriver situationen som "en återvändsgränd" och lovar att söka "andra vägar att föra Reader erfarenhet till Apple mobiltelefoner." Under tiden kan du få de Reader app för Android eller bara läsa din e-böcker på en enhet avsedd för den uppgiften.

Uppdatering: Som påpekas av Harry McCracken över på Technologizer har det varit faktiskt Apples långvariga politik att förbjuda in-app köp - Kindle och Nook apps skicka dig till en webbläsare - så Sonys önskan att göra det kommer ha varit den främsta orsaken för Reader's avslag. Detta undergräver inte den andra oro som uttrycks i New York Times artikel, att Apple inte längre kommer att tolerera innehåll förs in från externa butiker, vilket är en misshagliga utveckling, om det är sant.

Uppdatering 2: Ser ut som McCracken var kanon - Apples kommit ut med ett uttalande påpekade att App Store riktlinjerna att apps som gör att innehåll inköp måste också tillåta dem i-app via Apples officiella iTunes-stödda system. Vi kan inte tänka mig att Sony är nöjda med idén att skära Apple i den Reader innehåll, men om de vill spela boll, bör de kunna göra mål ett godkännande.

Apple avvisar Sony Reader app, verkligen inte vill att du köper innehåll från andra (uppdaterad: Apple säger det behöver tjänsteman i-app köp) som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 1 feb 2011 00:39:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink 9to5Mac | källa New York Times , Sony Reader Store | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar