tisdag 1 februari 2011

Intel Sandy Bridge chipset fel identifierats som en skurk transistor som påverkar SATA-portar

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/01/intel-sandy-bridge-chipset-flaw-identified-as-a-rogue-transistor/:
Intel upp en hel del ögonbryn i går genom att avslöja att dess Cougar Point chipset lider av en obotlig designproblem som potentiellt skulle försämra Serial ATA transfereringar över tiden. AnandTech har gjort sig besväret att få kontakt med Intel för att söka mer information och problemet, som det visar sig, är en enda transistor som är benägna att ha en högre ström läckage än acceptabel. Detta kan inte bara minska resultat under de 3 Gbps SATA-portar, kan det faktiskt göra dem misslyckas helt. Det finns mer tröstande nyheter, dock i att par 6Gbps SATA-portar på chipset är obesvärad av denna sjukdom, så enheter och användare som aldrig kontakten i 3Gbps anslutningar kan bara fortsätta som om ingenting någonsin hänt. För alla andra, är ett reparations-och utbytesservice pågår nu, med Intels budget för att hantera detta problem sägs vara en generös $ 700 miljoner.

Intel Sandy Bridge chipset fel identifierats som en skurk transistor som påverkar SATA-portar publicerades ursprungligen på Engadget on Tue, 1 februari 2011 04:56:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa AnandTech | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar