tisdag 1 februari 2011

Google Latitude ansluter check-in spel med Maps 5.1 för Android

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/01/google-latitude-joins-check-in-game-with-maps-5-1-for-android/:
Vi ärligt förvånad över att det tog så här länge, men Google är äntligen anställer en social krok att så många av sina kamrater ( Foursquare , Facebook , Yelp , och så vidare) har länge anammat: den platsbaserade incheckningen. Kommer till Google Latitude med dagens Kartor 5,1 för Android, företaget hoppas att ställa sig från konkurrenterna med funktioner som check-in anmälningar (inaktiverat som standard), automatisk incheckning för dina mest frekventa anläggningar (från fall till fall aktivering ) och "checka ut" som känner av när du lämnar en plats.

Så vad är incitamentet att använda tjänsten? Inte mycket på denna punkt - ingen märken, ingen delning genom tredje part tjänster som Twitter (Latitude-bara för tillfället), inget stöd för samtidig check-in med andra tjänster, inte några särskilda säljaren rabatter (Google berättade det finns inget att tillkännage ännu), och ingen förmåga att skapa en plats som din lägenhet ( Platser endast). Vad den gör rätt är en stegvis system för särskild status baserat på in-frekvens - du kan bli en vanlig, VIP, eller Guru (Google säger att det inte klart ännu om hur många incheckningar varje status bula kräver). IOS Latitude-användare kommer att kunna se var deras Android vänner checka in, men på denna punkt möjligheten att hallicken din specifik plats är för Googles plattform bara. Om du är ett fan av Latitude redan, är detta troligen en no-brainer, men för alla andra, inte förväntar borgmästarkandidat kaffe rabatter ännu.

Google Latitude ansluter check-in spel med Maps 5.1 för Android ursprungligen visades på Engadget on Tue, 1 feb 2011 13:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar