tisdag 1 februari 2011

Google sägs vara att anställa "dussintals" för att öka Android app utveckling

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/01/google-said-to-be-hiring-dozens-to-boost-android-app-developme/:
Vi har redan hört talas om några förändringar som Googles planerar att göra för att öka app köp i Android Market, och det verkar som det är nu också på att genomföra en betydande in-house försök att öka antalet kvalitet apps som finns tillgängliga. Enligt The Wall Street Journal är Google planerar att hyra "dussintals" av en programvara ingenjörer, produktchefer, användargränssnittet experter och "andra som har idéer för mobila apps," och det är tydligen redan flyttat vissa av sina nuvarande anställda att arbeta i denna nya "apps lab." Som du kanske tror, är det görs åtminstone delvis för att stänga den så kallade "app gap" med Apple, och det ser ut som nya applikationer kommer att nå långt bortom Googles vanliga egenskaper - WSJ ens särskilt nämns spel som ett område de ska fokusera på. Apps skulle också tydligen alla vara gratis (men möjligen annons-stödda), och Google sägs vara att försöka uppvakta utvecklare med sin distribution makt, som noterar att det kommer att kunna främja apps i Android Market och även få dem före installeras på många telefoner.

Google sägs vara att anställa "dussintals" för att öka Android app utveckling ursprungligen visades på Engadget on Tue, 1 februari 2011 13:54:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Slashdot | källa Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar