tisdag 1 februari 2011

Google anklagar Bing för "fusk", åker snålskjuts upp sina sökresultat

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/01/google-accuses-bing-of-cheating-piggybacking-off-its-search-r/:
Man skulle kunna säga Bing tar en cue från konkurrens, men det verkar vara mer bokstavligen tar sökresultat också. Google Fellow Amit Singhal påstår så mycket och har lämnat vissa roande (om inte helt smart) resultaten från sin "Bing Sting . " Så här fungerar det: hitta ett sökord som returnerar inga matcher för någon sida, göra en "honeypot" sidan manuellt visas för begreppet, då har ca 20 anställda inom Google gör sökningen (och klicka på den översta länken) använder Internet Explorer med både Föreslagna webbplatser och Bing Toolbar på. Inom två veckor, Singhal värden, en handfull (ca 7 till 9) i 100 eller så "honeypot" Resultaten var poppar upp i Bing. Bizarre val, också, som mbrzxpgjys, hiybbprqag och indoswiftjobinproduction.

Så detta är "fusk", som Singhal specifikt påstår? Försöket fick köras med Bing verktygsfält och aktiveras / eller föreslagna sökfunktionen, som det uttryckligen står används för att samla in data och förbättra servicen. Och mer populära söktermer göra returnera olika resultat är det inte som om Microsoft använder icke-offentlig information, men är detta ett exempel på att en orättvis genväg? Det är en debatt vi föreställer oss med ilska ganska länge.

Google anklagar Bing för "fusk", åker snålskjuts upp sina sökresultat ursprungligen visades på Engadget on Tue, 1 feb 2011 12:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Gizmodo | källa Sökning Land | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar