fredag 18 februari 2011

Distributed computing-projektet skyller översvämningarna på klimatförändringen

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/4glIOrKN5bc/screensaver-blames-floods-on-climate-change.ars:

Klimatförändringarna har redan orsakat extrema väderförhållanden? Det är en svår fråga att besvara, och inte bara för att den offentliga debatten över utsikterna har varit varmare än klimatet i sig. Ett par artiklar i denna veckas utgåva av Nature försök att ta itu med frågan och visar att extrema väderhändelser blir allt vanligare i vår allt varmare värld. I ett fall var utmaningen att göra det så högt, det var "bortom tillgängliga konventionella superdatorer resurser", så forskarna vänt sig till ett distributed computing system som sprang klimatmodeller som skärmsläckare.

Logiskt skulle en varmare klimatet förväntas öka graden av extrema väderhändelser. En högre atmosfärens temperatur motsvarar en ökad energi innehåll, det kan också innebära en ökad halt av vattenånga, vilket kan leda till överdriven nederbörd. Ändå har extrema väderförhållanden varit med oss under hela jordens historia, så tillskriver någon enda att klimatet blir varmare är inte en enkel sak.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar