fredag 18 februari 2011

"Stanford experter möjliggöra tvåvägskommunikation radiokommunikation. Över. "

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/18/stanford-gurus-enable-two-way-radio-communications-over/:
Kalla det den heliga Graal av radiotrafik om du måste, men även om du inte är på väg att kasta den etiketten på det, det finns inget tvivel om att det arbete som görs i Stanford "engineering Labs s kan förstöra en hel del förutfattade meningar om trådlöst störningar. Demoed som begrepp förra året, en nymodig teknik för trådlös kommunikation utvecklas i Palo Alto har visat att signaler verkligen kan skickas och tas emot på samma gång. Utanför mobiltelefoni världen, gör detta till synes enkla händelse egentligen inte hända - typiska trådlösa signaler måste turas om när det gäller att lyssna och sänder. Som ett exempel, det är omöjligt för en WiFi-router till "Shout" ut signaler samtidigt vara intelligent nog att lugna sin egen röst för att höra "viskar" från en ansluten enhet. Genombrottet kom när forskarna fann att radion kan finjusteras för att filtrera bort signalen från sin egen sändare, något som redan sker inom brusreducerande hörlurar. Om detta kan förpackas i en kommersiellt gångbar plattform, kan det dubbla direkt den mängd information som skickas över befintliga nät, samt i ännu större skala, kan den tillåta flygplan att radio i kontroll torn samtidigt (en bedrift som är chockerande omöjligt med dagens fysik bärande ner). Chef på tidigare avbrottet för en regelrätt upplysande video på frågan.

Fortsätt läsa "Stanford experter möjliggöra tvåvägskommunikation radiokommunikation. Över. "

"Stanford experter möjliggöra tvåvägskommunikation radiokommunikation. Över. " publicerades ursprungligen på Engadget på Fri, 18 Feb 2011 06:26:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Slashdot | källa Stanford | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar