fredag 18 februari 2011

Fujitsus HOAP-2 robot våtservetter whiteboards ren - mänskligheten näst på tur? (Video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/18/fujitsus-hoap-2-robot-wipes-whiteboards-clean-humankind-next/:
De har lärt dem att vända pannkakor och skjuter pilar , och nu är de pedagogiska humanoider att radera din whiteboard. Just det, samma folk som förde er iCub i en fjäderlätt huvudbonad är tillbaka på det med Fujitsus HOAP-2, en humanoid robot som ser ut som det rör Jetsons "piga, och kan torka torrt radera styrelse rena genom överkroppen kinestetiska lärandet. Medan forskare kraft robotens arm genom ett antal radera rörelser, en bifogad kraft vridmoment sensorn registrerar mönster, vilket gör att HOAP-2 för att efterlikna sina tidigare handlingar, och voila! Du har ett oskrivet blad. Visst ser den här lilla killen fullkomligt ofarliga i jämförelse med fören-och-pil-svingande iCub, men ersätta suddgummi med en Switchblade och den mänskliga rasen är i en hel värld av skada.

Fortsätt läsa Fujitsus HOAP-2 robot våtservetter whiteboards ren - mänskligheten näst på tur? (Video)

Fujitsus HOAP-2 robot våtservetter whiteboards ren - mänskligheten näst på tur? (Video) som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 18 Feb 2011 04:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Plastic Pals | källa Peter Kormushev | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar