onsdag 30 mars 2011

Amazon Cloud Player upprör Sony Music över strömmande licens, rycker Amazon

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/30/amazon-cloud-player-upsets-sony-music-over-streaming-license-am/:
Om du missade nyheterna, sista natten Amazon gav oss en liten överraskning av att lansera sin fria Cloud Player tjänst som låter dig strömma musik samling från molnet till din dator eller Android-enhet. Även om detta har utan tvekan sätta ett leende på många ansikten (amerikanska bara, för nu), är Sony Music inte alltför glad om Amazon tjuvstartar över licenser för strömmande rättigheter. Skivbolaget sade till Reuters att det är hoppas Amazon "kommer att nå en ny licens affär, men vi håller alla våra rättsliga möjligheter öppna." Usch. Som hämnd, svarade Amazon med följande uttalande till Ars Tehcnica:
"Cloud Player är en applikation som låter kunderna hantera och spela sin egen musik. Det är som att valfritt antal befintliga media management program. Vi behöver inte en licens att göra Cloud Player. Funktionaliteten för att spara MP3-filer till Cloud Drive är samma som Om en kund skulle spara sin musik till en extern hårddisk eller till och med iTunes. "
Naturligtvis större historia här är den att Amazon är gratis Cloud spelare går head-to-head med Sonys Music Unlimited streaming prenumerationstjänsten, som pressades ut förra månaden efter massor av pengar prata med olika skivbolag. Det är förståeligt Sony inte villig att låta Amazon skära igenom byråkratin här utan strid, och detta kan också påverka liknande skåp musiktjänster som mSpot och MP3tunes , om än i mycket mindre skala. I själva verket Sonys redan uttryckt sin obehag med dem särskilt bolag "driftsform, så du kan nog räkna med att se denna spänning kokar över till någon form av rättsliga åtgärder inom kort. Nu när en höjdare som Amazon inblandade är, det är nästan oundvikligt.

[Tack till alla som skickat detta i]

Amazon Cloud Player upprör Sony Music över strömmande licens, rycker Amazon ursprungligen visades på Engadget , ons, 30 Mar 2011 02:26:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Reuters , Ars Technica | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar