onsdag 30 mars 2011

Harvard fysikern lägger bränder med elektrifierade trollspö, hoppas att dela på HarvardConnection

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/30/harvard-physicist-puts-fires-out-with-electrified-wand-hopes-to/:
Okej, så kanske Ludovico Cademartiri kommer att tvingas att dela de goda nyheterna om att komma (eller ConnectU, om han till att spela rollen som rebell), men åtminstone är han skyldig att se över ett par hundra träffar. Enligt The Harvard Crimson, nämnda fysiker och ett hum om andra forskare har snubblat över ett nytt sätt att släcka lågorna: el. Tanken så småningom göra det möjligt för brandmännen att squash bränder utan att behöva släck ett hem eller ett föremål med vatten och skum - om träff med en stråle av juice, det finns åtminstone ett uns av en chans att något kan räddas. Även detaljerna i projektet är uppenbarligen långt över våra huvuden, är kontentan av det ganska enkelt - lågor innehåller sotpartiklar, som blir "elektriskt laddade vid förbränning." Med tanke på att just dessa partiklar reagerar på elektriska fält, kan en tillräckligt stark stråle twist saker förrän det är släckt helt. Helt ärligt, det är en praktisk erfarenhet vi desperat försöker att ordna, men tills dess ser det ut som ytterligare en runda av Harry Potter kommer att göra.

Harvard fysikern lägger bränder med elektrifierade trollspö, hoppas att dela på HarvardConnection ursprungligen visades på Engadget , ons, 30 Mar 2011 17:45:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink NPR , Switched | källa Harvard Crimson | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar