onsdag 30 mars 2011

USA: s "panik-knappen" för att torka telefoner av demokratiaktivister, störa förtryckarregimer

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/29/americas-panic-button-to-wipe-phones-of-democracy-activists/:
Så, här är scenen. Du är ute i [fyll i centrum här], helt bortse all arbetsuppgifter, kastar brandbomber på byggandet av statens du har vuxit till hat. Det är en protest i alla bemärkelser, och du är att samla trupper via Twitter och Facebook. Det är faktiskt inte en ovanlig målning dessa dagar, och medan Amerika är inte till att främja våld, det är i att hålla personliga uppgifter om demokratiaktivister säker. Enligt en färsk Reuters rapport, US State Department är närvarande utvecklar en programvara baserad "panik-knapp" som skulle utplåna en telefonens adressbok och balk ut akuta varningar för stipendiaten demonstranter om de grips. Målet är att skydda integriteten för dem som fångas samtidigt som man främjar deras eget bästa, och att låta andra veta att hopar sig problemen snabbt. Det finns ingen tydlig indikation på status här, men något säger oss att det skulle vara bra i går för en viss region av världen.

USA: s "panik-knappen" för att torka telefoner av demokratiaktivister, stör repressiva regeringar som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 29 Mar 2011 23:05:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Reuters | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar