onsdag 30 mars 2011

Keyglove diken QWERTY med en hand datoriserad styrning (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/29/keyglove-ditches-qwerty-for-one-handed-computer-control-video/:
Vi har sett några ganska ambitiös handvärmarna i våra dagar, men vi är ganska säkra på det här tar kakan. Keyglove är ett Open Source Hardware (OSHW) projekt som är avsett att undanröja dessa clunky tangentbord och ohanterliga möss från datorer processen helt och hållet, i stället anställa en rad ledande sensorer som, vid beröring tillsammans efterlikna en knapptryckning. MITT skapare säger den traditionella mobila tangentbordet är "antingen för stora för att vara portabel, eller för liten för att vara enkel att använda," och tillade att hans lösning så småningom skulle bli en andra natur precis som touch typing. Keyglove är en Arduino och AVR-drivna enheten som även omfattar en accelerometer för att styra musrörelser. Det är tydligen helt anpassningsbara och ger utrymme för totalt 60 unika touch-kombinationer - imponerande, visst, men det tog oss tillräckligt länge för att räkna ut hemmet tangenterna på den äkta varan. Om du drömmer om en värld full av en hand maskinskrivare, kolla in videon efter pausen, eller följ källan länk för att ta reda på hur du kan donera till projektet.

Fortsätt läsa Keyglove diken QWERTY med en hand datoriserad styrning (video)

Keyglove diken QWERTY med en hand datoriserad styrning (video) publicerades ursprungligen på Engadget tis, 29 Mar 2011 21:53:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Keyglove | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar