onsdag 30 mars 2011

Innanför den enorma megawatt batterier som ska driva Rysslands Sotji olympiska vinterspelen (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/30/inside-the-giant-megawatt-batteries-that-will-power-russias-soc/:
Ren och konstant effekt är något som vi tar för givet här i Amerika. Visst har vi sett rullande strömavbrott i Kalifornien på tidigare, och det avbrott i den nordöstra redan 2003 var avgjort häftig, men de är undantag från normen. Just nu många japanska medborgare har att göra med problem med strömförsörjningen i spåren av den förödande tsunamin, men i delar av Ryssland otillförlitliga makt är en avgjort pålitlig del av dag-till-dag liv.

Så, vad kommer att hända när ett par hundra tusen fans från hela världen susa i Sochi 2014, tillsammans med en flottilj av internationella medier och all världens största idrottare? Vinter-OS kommer att hända, och makten kommer att flöda. Det måste, och det kommer tack vare att anspråkslös söker container ovan. Det är som monteras på Ener1 : s anläggning utanför Indianapolis, och det är faktiskt en jätte batteri håller en fantastisk en megawattimme av makt. Det räcker för att juice makt 1.000 genomsnitt hem för en timme, eller att fungera som mor till alla UPS. Följ med på en titt in och en video visar hur var och en av dessa förpackningar görs.

Fortsätt läsa Innanför den enorma megawatt batterier som ska driva Rysslands Sotji olympiska vinterspelen (video)

Filed under:

Innanför den enorma megawatt batterier som ska driva Rysslands Sotji olympiska vinterspelen (video) som ursprungligen visades på Engadget , ons, 30 Mar 2011 13:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar