måndag 25 juli 2011

Adjö, falska kinesiska Apple Stores

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/T3kQ_gRV52w/:

Bloomberg rapporterar att den nyligen populariserade Kunming-området falska Apple Store utreds av kinesiska myndigheter och det, tillsammans med en annan butik, har order att stänga.

Ägarna av nämnda butiker, varav en Yu Cheng (som hävdar att han gör Apple en tjänst), har försökt att bli officiella, auktoriserade återförsäljare i flera år och de säger att de inte är bryta mot några lagar.

Inte alla är nöjda:

"Myndigheterna bör stoppa dessa falska butiker från den löpande och sälja vad de vill", säger Xie Yonglin, en anställd på Nanfang Yuan, en av Kunming auktoriserade Apple försäljningsombud. Obehörig butiker "har en negativ inverkan på våra produkter och varumärken."

Det roligaste? Yu säger Apples butiker är bedrövligt enkelt att kopiera, ringa dem på par med en skola kemi labb. Vi måste också komma ihåg att förutom den auktoriserade hela återförsäljare frågan, det är inte helt olagligt att ha en trevlig och väl upplyst miljö med massor av grejer för hipsters att göra. Om så vore fallet, skulle Starbucks stämma nästan varenda modernt kafé i Västeuropa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar