måndag 25 juli 2011

Bredband hävdar en annan: France Telecom sätta SKITPRAT på Minitel

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/25/broadband-claims-another-france-telecom-putting-the-kibosh-on-m/:
'Tis en sorglig, sorglig dag för fans av allt retro. I en utvecklad nation som domineras av snabba anslutningar, nästan överallt 3G och sub-$ € 300 datorer, det är mer än lite häpnadsväckande att Minitel är just nu axed av France Télécom. Ursprungligen var den nämnda maskin beställts av den franska regeringen på 1970-talet "som en del i ett initiativ för att få människor att dela information och slutligen minska förbrukningen av papper." I ett försök att snabbt öka antagandet terminalerna - komplett med en monokrom skärm och dvärghöns tangentbord - faktiskt delas ut till invånarna gratis tillgång faktureras per minut. Den självklart en telefonlinje, och saker hölls förståeligt enkel; användare sällan gjorde mer än butik för tågbiljetter, kolla då och då bankkonto och granska i telefonkatalogen. Förvånande, Frankrikes föregångaren till internet rakade fortfarande i € 30 miljoner i intäkter förra året, men tiden har äntligen kommit för att driva befintliga användare till mer sofistikerade lösningar. Per den 30 juni 2012, "den Minitel kommer att dö." "Kursen kommer tjänsten i sig vara det enda slutare - dessa minnen är bundna till en livstid.

Bredband hävdar en annan: France Telecom sätta SKITPRAT på Minitel ursprungligen visades på Engadget on Mon, 25 Jul 2011 11:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Alla D | källa The Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar