måndag 25 juli 2011

Airbnb Väskor 112 MUSD i Serie B Från Andreessen, sommartid och General Catalyst

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/yhbHEqBj7G8/:

Den scrappy Lägenheten dela start har just tagit upp $ 112.000.000 på en miljard plus värdering leds av Andreessen Horowitz. Vi hör att splittringen är cirka 60 miljoner kronor från Andreessen, 40 miljoner från DST och 12 miljoner från General Catalyst.

Full befrielse nedan.

AIRBNB höjer $ 112 miljoner B-FINANSIERING till bränsle
INTERNATIONELL TILLVÄXT
Andreessen Horowitz Leder investeringsrunda

San Francisco, Calif - 25 Juli, 2011 - Airbnb, den ledande gemenskap marknadsplats som låter vem som helst att upptäcka och boka unika blanksteg från människor över hela världen, meddelade idag att man har fått $ 112 miljoner B-finansiering från Andreessen Horowitz, DST Global, och General Catalyst, vilket innebär att bolagets totala finansiering till $ 119.800.000. Det kapital som kommer att användas till bränsle tillväxt, påskynda hyra av ett team i världsklass och stärka Airbnb samhället på lokal nivå.

"Under de senaste tre åren har vi byggt ett samhälle marknadsplats för unika egenskaper och förde den in i mainstream och i nästan varje land på planeten", säger Brian CHESKY, medgrundare och VD för Airbnb. "Idag är en vattendelare - både för Airbnb som företag och för vårt samhälle - som gör det möjligt för oss att röra på nya marknader och utöka vår vision att göra världens mest intressanta och inspirerande platser som är tillgängliga för våra användare."

Airbnb har haft en explosiv tillväxt under det senaste året, en fördubbling riktmärket på 1 miljon övernattningar bokas på bara fyra månader. Företaget har nu över 2 miljoner bokades nätter, får över 30 miljoner sidvisningar per månad och har sett antalet Airbnb sociala kontakter tredubblas till 54 miljoner sedan lanseringen funktionen i maj. Eftersom företaget poises sig för att möta den växande efterfrågan på internationella marknader som Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Brasilien kommer denna investering hjälpa positionen Airbnb som ledare i ett bredare semesteruthyrning marknaden under 2012.

"Den Airbnb rörelsen har förändrat hur människor upplever världen", säger Joe Gebbia, medgrundare och CPO av Airbnb. "Denna investering kommer att hjälpa oss möta den ökade internationella efterfrågan genom att påskynda nyanställningar och öppnandet av kontor över hela världen, för att stödja vår växande gemenskap på mer lokal nivå."

"Vi är glada att ha lett denna investering runt i Airbnb. Företaget är att definiera en helt ny kategori inom e-handel - en marknadsplats för alla typer av utrymmen, från hem och lägenheter till träd hus och båtar ", säger Jeff Jordan, bolagsman, Andreessen Horowitz. "Airbnb explosiva tillväxt och passionerad grupp av användare att förstärka det unika i vad de gör, och på samma sätt som eBay omdefinieras online shopping är Airbnb omdefiniera hur världen ser på boende."

Airbnb ansluter sig till raden av kulturellt slagkraftiga företag i Andreessen Horowitz och DST global portfölj, däribland Facebook, Twitter, Zynga och Groupon, tillsammans med innovativa varumärken som Kajak och Brightcove, som backas upp av General Catalyst.

"Airbnb med sin starka ledningsgrupp och arbetar globalt samhälle är på väg att bli en transformerande företag", säger Yuri Milner grundare av DST Global.

Redaktörer:
För ytterligare kommentarer om Andreessen Horowitz investering i Airbnb, besök Jeff Jordan blogginlägg: http://bhorowitz.com/2011/07/24/meet-our-newest-portfolio-company-airbnb
För bilder och videor Airbnb samhället, vänligen besök: http://www.airbnb.com/press
För mer information om Airbnb App för iPhone kan du besöka: http://www.airbnb.com/iphone
Läs mer om Airbnb sociala kontakter besök http://www.airbnb.com/social

Om Airbnb:
Grundades i augusti 2008 och baserat i San Francisco, Kalifornien, är Airbnb en betrodd gemenskap marknadsplats för människor att lista, upptäcka, och boka unika platser runt om i världen online eller från en iPhone-enhet. Airbnb är det enklaste sättet för människor att visa upp sina särskiljande utrymmen till en publik på miljontals om tillgäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar