måndag 25 juli 2011

Facebook Glitch Revealed Miniatyrer & Beskrivningar av vänner "Privat Video

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/i-7HwXSaFwk/:

Facebooks labyrintiska privatliv kontroller har sprungit en annan läcka.

Den här gången är det deras videor funktionen, som låter användare dela med korta klipp med sina vänner och familj (videor lanserades redan 2007 och Facebook nu tjänar miljarder visningar varje månad). Visst, videor är ofta känsliga - ännu mer än foton - men Facebook integritet kontroller kan du begränsa vem som har tillgång till varje klipp som du har lagt upp.

Tyvärr har de reglage inte fungerar som de ska, ty den senaste veckan har det varit möjligt att se en fullständig lista över dina vänners Facebook-videor, inklusive namn, miniatyr, beskrivning och människor taggade i varje klipp - oavsett om eller inte du skulle ha tillgång till videofilmer.

Genom att klicka på bilden för att en video som var tänkt att vara privat skulle ge en "Den här videon antingen har tagits bort från Facebook eller inte syns beror på sekretessinställningar" visas, så att du inte kunde titta på det. Men i vissa fall en komprometterande miniatyrer eller oanständigt titel kan vara tillräckligt för att få någon till ett problem. Och även om ett videoklipp beskrivning inte visade något komprometterande, kan det leda till några obekväma frågor: "Så, varför kan jag inte se din semester Bash 2010 videon ...?"

En Facebook talesman har bekräftat att sajten nu har fastställt glitch, och att det var live för en dryg vecka. Och för att vara tydlig, detta endast påverkat videor delas av dina Facebook-vänner - du kan inte visa beskrivningar av videor som delas av människor du inte känner.

Här är ett exempel på vad en videominiatyrbilder ser ut:

Detta är bara den senaste i en lång rad av Facebook privatliv hål , som kör allt från att skicka meddelanden till fel personer att sårbarheten för XSS attacker på samarbetspartners webbplatser.

Facebook är naturligtvis mycket komplex och ingenjörer är att ständigt flytta ändringar i koden, men med tanke på hur mycket personlig information som användarna laddar upp till webbplatsen (och det är bara att öka ), är det absolut nödvändigt att de låsa dessa hål. Google + kan göra en hel del rubriker, men Facebooks största hotet just nu är negativ uppfattning kring personlig integritet och förtroende, och dessa buggar inte hjälpa.

Tack vare TC läsare Arjun Gadhia för tipset.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar