måndag 25 juli 2011

Inhabitat Veckan i grönt: soldriven stadion, GEVÄRSSTÖD flygande bilar och biofueled flyg

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/24/inhabitats-week-in-green-solar-powered-stadium-bipod-flying-c/:
Banbrytande grön arkitektur projekt dök upp runt om i världen den här veckan som Herzog & de Meuron presenterades planerna på en soldriven stadion i Bordeaux och en korean varuhus beredda att installera en massiv iPod-inspirerad grönt tak . Vi visade även flera bedrifter av futuristisk arkitektur - en skyskrapa zoo med en inbyggd pariserhjul och en form-växling sol bro som renar luften. Som sommarhit sin topp och vädret värms upp vi också tog tog en titt på sex grymma parker gjorda av rehabiliterade urbana strukturer.

I andra nyheter, pedal-drivna transporter laddade upp inför framtiden som vi visade upp en kedja mindre hybrid cykel med en out-of-här-världen konstruktion och en gjuten bambu cykel som odlas från grunden. Vi såg också grönare transporter ta till skyarna som Finnair lanserade världens längsta biofueled kommersiella flygning lanserade Scaled Composites sin GEVÄRSSTÖD flygande bil , och det amerikanska flygvapnet aviserat planer på att ersätta 50 procent av sin inhemska bränslen med biobränslen till 2016. Eco transport kartlagt havet blått samt forskare vid Boston University presenterat planerna på en flotta av fartyg som genererar energi från rörelser i havet.

Eftersom temperaturen sköt i höjden över hela USA den här veckan har vi fört dig fem ekologiska prylar att slå sommarvärmen , och vi också lärt mig att solfångare har en kylande effekt på byggnader . Vi fick också ställa in att träffa stranden genom att kolla in världens första komposterbara baddräkt , och vi såg en futuristisk par smarta solglasögon som använder LCD-teknik för att stänga ute bländning. Slutligen täckte vi en uppsättning otroligt LEGO skapelser - från en naturlig storlek Wall-E robot gjord av Lego Mindstorms till en dator byggd av plast tegel och en rad fantastiska Lego djur som invaderade Bronx Zoo.

Inhabitat Veckan i grönt: soldriven stadion, GEVÄRSSTÖD flygande bilar och biofueled flyg publicerades ursprungligen på Engadget på Sun, 24 Jul 2011 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar