lördag 30 juli 2011

Apple, Samsung topp smartphone försäljning funktionen telefoner nedgång

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/gkwjEvBgVTA/apple-samsung-top-smartphone-sales-as-feature-phones-begin-to-decline.ars:

Pekskärmen smartphone revolutionen fortsätter att skaka om mobiltelefonbranschen, med Apple undan Nokia som bästa smartphone leverantören i världen. I själva verket har Apple fördrivna även longtime mobilbranschen spelare som Motorola, Sony Ericsson och RIM att bli nummer fyra mobiltelefon leverantör globalt. Men Apples konkurrent Samsung, håller nummer två plats i både mobila och smartphone marknadsandel, är redo att ta både kronor om dess enorma tillväxten kan upprätthållas.

Den totala mobiltelefonmarknaden växte drygt 11 procent år över år under det andra kvartalet 2011, till totalt 365 miljoner enheter, enligt marknadsundersökningsföretaget IDC. Tillväxten har varit långsammare än förväntat, kanske på grund av en 4 procentig minskning av transporter funktionen telefon. Det är den första nedgången i försäljningen har telefon sedan tredje kvartalet 2009.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar