lördag 30 juli 2011

MPEG LA: 12 företag äger patent avgörande för Googles VP8 codec

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/NFJ7hzaAiT4/mpeg-la-12-companies-own-patents-essential-to-googles-vp8-codec.ars:

MPEG LA, de självutnämnda one stop shop för patent-motion video licenser, säger att 12 olika företag har kommit fram med patent "väsentlig" till VP8 algoritm förespråkats av Google som en royalty-fri komprimering standard. Organisationen träffade dessa företag i juni för att diskutera bildandet av ett patent pool, men det har ännu inte ett beslut för att avgöra om en pool bör bildas, eller vad dess villkor kan vara.

Organisationen startade sökandet efter VP8 patent i februari , med det första samtalet för företag att träda fram som slutar i mars. Denna tidsfrist kom och gick utan kommentar från bolaget, så streamingmedia.com intervjuade en talesman via e-post för att se vad den aktuella situationen var. MPEG LA inte avslöja vilka 12 företag hade patent det kändes att vara avgörande för VP8, inte heller säga hur många patent det var totalt. Gruppen inte heller säga hur många patent hade lämnats in för utvärdering bara för att anses vara oväsentligt.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar